School en Volksfeest Woold

vaandel-school-volksfeest-woold  Het Wooldse Feest of te wel het school- en volksfeest wordt gehouden in het eerste weekend van September, en vindt plaats in en rondom het verenigingsgebouw Juliana.

 

Donderdag

Op de donderdagavond begint het feest voor “de ouderen” hiervoor wordt een compleet verzorgde avond aangeboden. Tevens worden er bij de diverse groepen en buurten de corsowagens gereed gemaakt voor de grootse optocht.

Vrijdag

De vrijdagmorgen begint,  voor de meesten vroeg, met een optocht door de buurtschap. De optocht en ook de rest van het feest wordt muzikaal omlijst door muziekvereniging Concordia uit Kotten. Bij terugkomst in het gebouw wordt na de samenzang de traditionele broodmaaltijd genuttigd. De middag staat in het teken van de diverse spelen, waaronder het koningsschieten. De winnaar van het koningsschieten wordt de nieuwe koning(in) voor het komende jaar. Op de vrijdagavond  wordt er complete avond aangeboden voor jong en oud.

Zaterdag

Op zaterdag wordt de nieuwe koning(in) thuis ingehaald, en met medewerking van de “naobers” wordt de buurt getrakteerd. Rond het middaguur vertrekt iedereen weer naar het gebouw, om hier `s middag weer aan de diverse spelen mee te kunnen doen. De zaterdagavond wordt er wederom een complete avond aangeboden voor jong en oud.