Veertig joar Woolds Mansleukoor!

Veertig joar Mansleukoor!

Het Woolds Mansleukoor bestaat 40 jaar, om precies te zijn, de jubileumdatum was 27 februari 2015. Het feest wordt in twee delen gevierd.

27 februari

Er was precies op ‘de datum’ al een gezellige avond in besloten sfeer. Die avond werd gehouden in verenigingsgebouw Juliana. Op die dag waren de donateurs met hun partners uitgenodigd. Verder waren daar aanwezig: (oud-)dirigenten en natuurlijk alle leden met hun aanhang. Vanaf het eind van de middag was er ontvangst met koffie en iets lekkers van de Wooldse bakker. Op de achtergrond zorgde bestuurslid Wilfried Roerdinkholder telkens voor muziek en zang. Gedurende de avond werden de leden die de volle veertig jaar lid zijn geweest officieel gehuldigd, er waren wat optredens van het koor, en er was in het bijzonder ook een blok met nummers ingestudeerd uit de periode van de oud-dirigenten. Elke oud-dirigent: Harrie Meulenkamp, Jan Hahné, Karel Kos en Edwin Beskers, mocht opnieuw een lied uit ‘hun’ periode dirigeren, waarbij de tegenwoordige dirigent, Klaas Jan Kos, het lied dirigeerde uit de periode waarin zijn vader de Wooldse mannen probeerde te controleren. Elk van de dirigenten werd hartelijk bedankt en in het zonnetje gezet met een bos bloemen en de gedenkwaardige Woolds Mansleukoor-jubileumpen! Afsluitend heeft het bestuur zich die avond in heel bijzondere, deels erg gewaagde kledij aan een playback act schuldig gemaakt, waarvan her en der nog steeds wat foto’s circuleren…

Maar goed… dat was allemaal in februari. Het feestje van het veertigjarig bestaan gaat verder!

25 oktober

De Wooldse Mansleu organiseren ook een openbaar jubileumconcert, om iedereen in de gelegenheid te stellen het koor te feliciteren met het 40 jarig jubileum. Maar ook om zich ondanks die 40 jaar als een fris, vrolijk koor te presenteren met een leuk concert onder de kundige en enthousiaste leiding van dirigent Klaas Jan Kos. Muziekliefhebbers kennen hem mogelijk nog van afgelopen augustus, toen hij te zien was als dirigent van het Groot Winterswijk Mannenkoor tijdens ‘Corso in Concert’. Op 25 oktober is iedereen welkom. De entree is gratis. Er is een melkbus aanwezig om een vrije gift in te deponeren. Die bijdrage zal dankbaar aanvaard worden voor dekking van de kosten.

Kelen van zangers zijn niet goed bestand tegen een hele middag aaneengesloten zingen. Daarom zijn de concerten van het Woolds Mansleukoor bijna altijd in samenwerking met een ander koor of met een muziekvereniging. Het bestuur vindt het erg leuk dat aan dit jubileumconcert de vereniging mee wilde werken waar de vorige dirigent nu dirigeert: de Winterswijkse Accordeon Vereniging! Men verheugt zich erg op de samenwerking.

Ondertussen zijn de mansleu al erg hard aan het repeteren geweest om op 25 oktober zo goed mogelijk voor de dag te komen. Tenminste als een frisse vrolijke veertiger.

Let op! Primeur: Er is iets aan het tenue veranderd! Voor vrolijke concerten, zoals deze, is er vanaf het begin van dit seizoen een vrolijke variant toegevoegd aan de kledingopties. Laat u verrassen!

 

40 joar Mansleukoor

 

Wat                 Jubileumconcert Woolds Mansleukoor, o.l.v Klaas Jan Kos

m.m.v. Winterswijkse Accordeon Vereniging o.l.v. Edwin Beskers

Wanneer         Zondag 25 oktober

Waar               Verenigingsgebouw Juliana, Gosselinkweg 14

Aanvang         14:30 uur

Zaal open       14:00 uur

Entree             gratis (vrije gift welkom)

Voor wie         dik, dun, jong, oud, arm, rijk, zwart, wit, Woolds of niet Woolds: iedereen!

 

Graag tot ziens bij het veertigjarige, leukste en gezelligste Mansleukoor uit het Woold!


Plaats je reactie