Koningspaar 2014-2015

MARTIN ROERDINKHOLDER KONING VAN HET WOOLD

Na 158 schoten en een spannende strijd, lukte het Martin Roerdinkholder om het laatste stuk van de vogel naar beneden te halen, hij vormt samen met Bianca het nieuwe koningspaar van het Woold.In het Woold werd het afgelopen weekend onder goede weersomstandigheden weer het jaarlijkse School- en Volksfeest gehouden, dat op donderdag begon met een avond speciaal voor ouderen. De Slingetaler muzikanten verzorgden deze avond.

Vrijdagmorgen in alle vroegte werd op “Steggeman” het koningspaar van vorig jaar Paul en Evelien Beijers uitgehaald waarna om negen uur een bonte stoet van bijna 60 corso- en andere versierde wagens, karretjes en fietsen, vertrok bij gebouw Juliana.  Na een prachtige tocht onder begeleiding van Concordia uit Kotten, kwam de stoet aan bij het gebouw. Na de opening door voorzitter Bert Kruisselbrink werden de prijzen van het corso voor de jeugd bekend gemaakt. Na de gezamenlijke broodmaaltijd en de samenzang werd er begonnen met het vogelslaan voor de kinderen van de basisschool , dit werd voor de 10e  keer gespeeld en wederom met groot succes, de jeugdige koningen werden dan ook speciaal gehuldigd.

Na het vogelslaan werd de grote vogel op de stang geplaatst voor het koningschieten. Evenals vorig jaar werden de prijzen voor de andere wagens van het corso s avonds bekend gemaakt. Op een leuke manier werd zo het eerste deel van de avond gevuld waarna Flame er nog een spetterend optreden aan vastknoopte.

Zaterdagmorgen vertrok bijna de gehele Wooldse gemeenschap naar de Kuipersweg om het konigspaar Martin en Bianca te halen. Na enkele zeer ontspannen uurtjes op bij “De Rikker” verplaatste het feest zich weer naar gebouw Juliana waar ’s middags het koningsschieten plaatsvond voor de jeugd van 12 tot 18 jaar. Na een spannende strijd lukte het Jesse Hagen na 94 schoten het laatste stukje van de vogel van de stang te schieten, hij mag zich een jaar lang Jeugdkoning van het Woold noemen. Het feest werd afgesloten met oergezellige avond waarbij Kaliber voor de muziek zorgde.


Plaats je reactie