Het Woold is een van de buurtschappen rondom Winterswijk.

In dit deel van Nederland is de ongerepte natuur nog volop aanwezig. Bekende gebieden zijn “de Beakendelle” (beek en dal) en “het Wooldse Veen”.  Het ideale decor voor heerlijke wandelingen of fietstochten.
Een deel van de boerderijen zijn zogenaamde scholtehoeves,imposante woonplaatsen van destijds invloedrijke boeren die in ver vervlogen tijden zelfs  als schout optraden.
De aantrekkelijkheid van het Woold wordt mede bepaald door de combinatie van  (veelal agrarische) bedrijvigheid, rust, ruimte en het natuurschoon.  Kromme, bochtige weggetjes en beken dragen bij aan de grillige structuur van dit eeuwenoude hoevelandschap.  Verspreid tussen bossen, venen, singels en houtwallen liggen de weilanden en de bolle akkers. Bovendien vindt u in dit coulisselandschap’ een zeer bijzondere flora en fauna, en vele bezienswaardigheden.

Een kleine woonkern, de basisschool en het verenigingsgebouw `Juliana´ vormen het middelpunt en met het uitgestrekte buitengebied vormt het een van  de grotere buurtschappen:  op 1 oktober 2007 waren er 866  inwoners op ruim 24 km2  (= 36 inwoners per km2).